Yakult

Het derde leerjaar van het Technasium op het Calandlyceum begint altijd met een opdracht van Yakult, bij mij dus ook. De opdrachtgever verwachtte een recept voor een drinkontbijt met als hoofdbestanddeel Yakult. Hierbij is het van belang dat de probiotica (“goede bacteriën”) in Yakult levend in de darmen aankomen, in Yakult is dit de specifieke bacterie Lactobacillus casei Shirota. Om te bewijzen dat deze bacterie levend bleef in het drinkontbijt dat door mijn team was bedacht, verwachtte de opdrachtgever een onderzoeksrapport waar dit uit bleek.

GroepssiteDe uitwerking van mijn team
Teamleden

Anna Jebose

Djemaro Dalloesingh

Hajar B’Lyou

Daan de Heij

Recept

Rechts is het drinkontbijt te zien, gemaakt volgens het recept dat door mijn team is bedacht. De ingrediënten voor 250mL drinkontbijt zijn als volgt:

– 1 Elstar appel

– 1 flesje Yakult Plus

– 2mL citroensap

– 25 gram spinazie

– 35mL water

– 60g komkommer

– 15g bleekselderij

– 1/4 banaan

In het onderzoeksrapport dat mijn team heeft geschreven wordt het recept beargumenteerd. In dit verslag staan ook de resultaten van het onderzoek naar het overleven van de Lactobacillus casei Shirota in het drinkontbijt van mijn team. Lees het hier.