DOA

De Dierenopvang Amsterdam (DOA) was mijn tweede opdrachtgever in het 2e leerjaar. Dierenasielen hebben al lang een slecht imago, de opdracht van DOA was om een installatie te ontwerpen waarmee een bezoeker van de dierenopvang een zintuig van een dier kan ervaren. Bij de installatie hoort een poster die de bezoeker op een leuke manier duidelijk maakt wat diegene ervaart. Het uiteindelijke doel van de installatie is het stereotype/slechte imago van dierenasielen verminderen, en laten zien dat het personeel van een dierenopvang veel goede dingen doet. Het ontwerp dat je moest opleveren moest toegespitst zijn op 1 dier, in het geval van mijn team de hond. 

GroepssiteDe uitwerking van mijn team
Teamleden
Anna Jebose

Ties van Schaik

Nova Kremers

Daan de Heij
Ontwerp

Mijn team koos om de bezoeker van de DOA te laten ervaren hoe een hond de wereld ervaart. Honden ontdekken erg met hun tastzintuigen, in tegenstelling tot mensen.

Na te hebben gebrainstormd over verschillende oplossingen, heb ik met mijn team gekozen om een ontwerp te maken van een scheeps-hijskraan die verplaatsbaar is over de zijkant van het schip met behulp van een rail.

Aangezien je problemen krijgt met de balans van het schip als je de scheeps-hijskranen gaat verplaatsen, hebben we grote contragewichten ontworpen die zich kunnen vullen met water als dit nodig is. Deze zakken hangen aan de zijkanten van het schip, en kunnen gevuld worden als dat nodig is. Hierdoor blijft het schip in balans.

Mijn team heeft een prototype gemaakt van ons iidee in de vorm van een boot met een rail. Dit maakt ons idee wat duidelijker uit te leggen.