BigLift Shipping

Het bedrijf BigLift Shipping was mijn laatste opdrachtgever in het 2e leerjaar. De opdracht die zij mijn klas gaven was om een verplaatsbare scheeps-hijskraan te ontwerpen voor de schepen die zij maken. Ze zijn gespecialiseerd in het vervoeren van extreem zware of ongebruikelijke ladingen over het water met schepen die speciaal zijn ontworpen voor dit doeleinde. De kranen op deze schepen staan nu nog vast op 1 plek, BigLift Shipping zocht naar een innovatieve oplossing om ervoor te zorgen dat de kranen over de dekken van hun schepen kunnen verplaatsen. Door dit mogelijk te maken zouden de schepen nog efficiënter gebruikt kunnen worden en flexibeler worden ingezet bij het vervoeren van zware vracht. 

GroepssiteDe uitwerking van mijn team
Teamleden

Anna Jebose

Maxim Badidi

Zoë Bakx

Daan de Heij
Ontwerp

Na te hebben gebrainstormd over verschillende oplossingen, heb ik met mijn team gekozen om een ontwerp te maken van een scheeps-hijskraan die verplaatsbaar is over de zijkant van het schip met behulp van een rail.

Aangezien je problemen krijgt met de balans van het schip als je de scheeps-hijskranen gaat verplaatsen, hebben we grote contragewichten ontworpen die zich kunnen vullen met water als dit nodig is. Deze zakken hangen aan de zijkanten van het schip, en kunnen gevuld worden als dat nodig is. Hierdoor blijft het schip in balans.

Mijn team heeft een prototype gemaakt van ons iidee in de vorm van een boot met een rail. Dit maakt ons idee wat duidelijker uit te leggen.