Artcadia

Artcadia was mijn eerste project in het tweede leerjaar. Dit project was in vele opzichten anders dan de opdrachten die ik tot nu toe had gehad. Artcadia is een jaarlijkse landelijke techniek- en kunstwedstrijd. De opdracht voor de wedstrijd houdt in dat je met je team een creatief idee bedenkt om een vraagstuk uit een stad in 2080 op te lossen. Dit vraagstuk past in 1 van 4 thema’s (Gebouwen, Mobiliteit, Water, Milieu) die verder onderaan deze pagina staan uitgelegd. Op een landelijke finaledag worden de beste ideeën gepresenteerd, en hier wordt uiteindelijk een winnaar uit gekozen door een vakjury. Het doel van Artcadia is leerlingen na te laten denken over creatieve oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken in de toekomst.
GroepssiteDe uitwerking van mijn team
Teamleden

Maxim Badidi

Zoe Bakx

Doortje Vriend

Daan de Heij

Idee van mijn team

Het vraagstuk dat mijn team heeft gekozen om op te lossen is “Met welke uitvindingen wordt Artcadia in 2080 filevrij?”. Dit valt onder het thema Mobiliteit, een van de 4 thema’s waarin Artcadia vraagstukken indeelt. Het idee van mijn team was om de belangrijkste verkeersstromen van auto’s onder de grond te laten rijden in speciaal daarvoor aangelegde tunnels. Door dit te doen komt er meer ruimte vrij boven de grond, zodat er in de toekomst geen files zijn.

Om dit idee verder te illustreren heeft mijn team een maquette gemaakt van hoe wij dit idee voor ons zien. Het is een dwarsdoorsnede van de tunnel.